Blog

Een winter op de tubeless Schwalbe S-One en G-One … broertjes van de Big One

In maart 2015 kreeg ons mountainbike team de beschikking over de eerste prototypes van de Big One, de nieuwe Schwalbe strandband. Ramses had al enkele keren informatie aangeleverd waar deze ‘Son of a Beach’ aan zou moeten voldoen. Tijdens de eerste strandrace op Ameland was meteen duidelijk dat deze lichte en soepele band zich erg goed thuis voelde in los zand en op een zacht strand.

IMG_2855

Proto Schwalbe Big One

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Big One heeft ook twee broertjes namelijk de S-One en G-One. Met beide banden heb ik afgelopen winter gereden en hieronder kort mijn ervaring met deze twee banden. De S-One’s pasten met hun 30mm net in mijn Koga Kimera en intussen is er 4000 kilometer mee gereden waarbij één keer lek. Gelukkig deed de Doc Blue zijn werk en kon er na bijpompen weer verder gereden worden. De band is van zichzelf niet super soepel maar met 30 mm en 5-5,5 bar en een stevig loopvlak erg geschikt om van de gebaande paden af te wijken. Regelmatig heb ik deze winter met de racefiets een afslag genomen over gravel, zand en schelpen die ik voorheen niet nam. De wetenschap dat de kans op een lekke band klein was en het en het enorme comfort dat deze brede band biedt maakte die keuze niet zo moeilijk. Uiteraard zal bij hogere snelheden de luchtweerstand van deze band in het nadeel uitpakken en is de rolweerstand niet superlaag. Belangrijker is echter dat deze band elke weerstand om nieuwe paden te ontdekken weg neemt.

KimeraSUVEdition

S-One 30mm op Koga Kimera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlak voor Drenthe 200 kregen we ook de 40mm brede G-One binnen. Misschien is het mooiste aan Drenthe 200 wel de voorbereiding op de wedstrijd. Oftewel met welke fiets ga ik van start en welke banden zet ik daar op. Niet gehinderd door teveel terrein kennis koos ik voor de Koga Beachracer met de Schwalbe G-One. Twee korte ritten in de modder in de week voorafgaand aan de wedstrijd toonden aan dat de band meer grip had dan je op het oog zou verwachten. Motto: Het verlies beperken op de technische stukken en terrein goed maken op de lange klappen. En zo pakte het eigenlijk ook wel uit voor mij. Het deel bij Gieten moest ik alle zeilen bij zetten om te blijven zitten maar op de lange harde paden kon ik veel snelheid maken en tot het einde goed vast houden.

IMG_1690

Drenthe 200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het mooie van beide Tubeless banden is dat je er je racefiets, mountainbike, crosser, beachracer of hybride net even een ander karakter mee kan geven. Intussen hebben we de X-One ook binnen en zijn dus ook klaar voor de echte modder!

IMG_4948

vlnr G-One, X-One en S-One

TrueDNE

CONTACT


TrueDNE
De Yp 26
9251NA Bergum

+31 6 12977980